Suppen, De Ultieme Uitleg Over Peddelsurfen

Published Dec 04, 20
5 min read

Stand Up Paddle? - Wat Is Suppen En Waar Kan Je Het Doen?Wanneer je advies wilt hebben over voor welke SUP je moet gaan, neem dan gerust contact met ons op. Eén ding waar je zeker van kunt zijn bij het winkelen bij Eurofuncenter, is dat we alleen SUP’s op voorraad hebben van merken die we kennen en vertrouwen. Boards die goed peddelen en lang meegaan.

We helpen je graag verder!Elke SUP fabrikant biedt een breed gamma aan boards aan met diverse constructies. Hoe een SUP board gemaakt wordt en welke materialen gebruikt worden heeft een grote impact op hoe een board zich gedraagt in het water, hoelang die meegaat en wat die kost. Er zitten voor- en nadelen aan elke constructie, waardoor een keuze maken soms verwarrend kan zijn.

Sup Boards Kopen » Aanbiedingen & Kortingen -

Je kunt kiezen uit: Single Skin, Stringer en Laminated Double Layer. We beginnen met de Single Skin of Single Layer Technology. Alle constructiemethoden beginnen met de dropstitch; duizenden binnendraden tussen de twee (dropstitch) lagen die, wanneer ze met lucht gevuld zijn, de SUP slechts tot een bepaald punt laten uitzetten voordat ze strak trekken en de stijve plank vormen.

Dit noemen we de Single Skin. De twee belangrijkste voordelen van de single skin SUP’s zijn gewicht en prijs. Het gebruik van minder materiaal zorgt voor een zeer lichte SUP. Deze constructie kan een iets lager maximum gewicht dragen dan de stringer of gelamineerde versies. Met andere woorden; deze boards zijn minder stijf en daarom beter geschikt voor mensen met een wat lager gewicht.

Sup Boards - Opblaasbaar Stand Up Paddle Board Kopen?

Tips Sup board kopen, alle Q&A op een rij   Travelaroundwithme.comtravelaroundwithme.comSuppen: alles wat je moet weten over Stand-Up Paddleexpeditieaardbol.nl


+ LICHTGEWICHT+ LAGE PRIJS- FLEX (niet ideaal voor mensen met een hoger lichaamsgewicht) Fanatic Pure AirFanatic Pure Air TouringFanatic Ripper Air In het verlengde van de single constructie is de stringer technologie ontwikkeld. Het grootste deel van het board is hetzelfde als de SUP met de single skin; dropstitch met een enkele coating van PVC.

Het concept komt van de traditionele surfplankfabricage, waarbij een dunne stringer van neus tot staart door het midden van de plank loopt om voor een grotere stijfheid te zorgen. Bij deze opblaasbare SUP's is de stringer, welke een vrij brede PVC strip is, in het midden van de plank gelijmd - Beste SUP board SUP board .

Supboard Kopen - Dé Sup Board Webshop Van Nederland

Het extra beetje materiaal zorgt voor een steviger platform, dat op zijn beurt zorgt voor een betere peddel ervaring. Omdat het slechts een kleine toevoeging van materiaal is, voegt het niet zo veel gewicht toe en de kosten voor deze SUP's zijn nog steeds goed. De nadelen? Nou, hoewel de stringer een goede toevoeging is, zal het niet de wereld schelen.

Wil je voor een zeker stijf board gaan, lees van nog even verder bij de “Laminated Double Layer constructie”. + VERHOOGDE STIJFHEID+ EEN SCHERPE PRIJS- NOG STEEDS ENIGE FLEXIBILITEIT Fanatic Fly AirFanatic Ray AirFanatic Diamond AirFanatic Diamond Air TouringFanatic Viper AirGladiator SUP De laminated double layer of in het Nederlands 'gelamineerde dubbele laagconstructie' is de nieuwste technologie in het opblaasbare SUP-productieproces.

Suppen, De Ultieme Uitleg Over Peddelsurfen -

De productie van de SUP begint met de dropstich van één enkele single skin en dan wordt er een tweede PVC-laag direct op gelamineerd. Het lamineringsproces betekent dat er niet langer cosmetische rimpels of bellen op het oppervlak van de SUP zitten. En hier is het echt indrukwekkende verhaal achter deze constructie… deze opblaasbare SUP's zijn 20-25% lichter en 25-30% stijver dan die met een gelijmde dubbellaagse constructie.

Een rijnaak draait wat minder gemakkelijk dan een speedboot. Dit komt gewoon door de lengte. Dus hoe langer je board is, hoe minder wendbaar die is en vise versa. Hoe breder het SUP board, hoe stabieler. En hoe breder je je voeten kan plaatsen, hoe stabieler jij op het board staat.

Supboard Kopen - Kopen & Advies

Dit omdat breder ook een grotere waterverplaatsing (en dus weerstand) betekent en met een raceboard wil je zo minimaal mogelijke waterverplaatsing hebben. Dus een breder of smaller board heeft invloed op de manier waardoor het board door het water glijdt. De glide van een board wordt bepaald door de shape van het board.

De vorm van het board is dus bepalend voor de snelheid waarmee je door het water glijdt. Daarbij bestaat er in de scheepstechniek (het is tenslotte een kleine boot) zoiets als rompsnelheid. Dat is de maximale snelheid wat een vaartuig kan halen. In het SUP'en varieert dat van 3 – 14 km per uur bij normale omstandigheden afhankelijk van het type board.

Beste Beginners Supboard - Onderzoek

Hoe spoort je board! In de golven is het handig om een wendbaar board te hebben, op een meer wil je graag zo min mogelijk van peddel kant wisselen en zoek je dus juist minder wendbaarheid. De mate van tracking wordt bepaalt door de lengte van het board, de waterlijn en de hardheid (lees haaksheid) van de rail (zijkant van het board).

Als dat in combinatie is met een goede lengte dan kan je wel 10 – 15 slagen maken per zijde. Rocker duidt op de kromming van je board. Bedenk je dat een golf een holle vorm is dan snap je dat je met een rechte plank het niet gaat redden.

Sup Board Kopen? - Beste Prijs-kwaliteit Sup Boards

Een raceboard daarentegen heeft praktisch geen rocker omdat je daar geen golfen mee rijdt. Die heeft een vlakke bodem en een V-neus om rechtuit te kunnen gaan. Om goed te kunnen peddelen heb je ook een peddel nodig. Deze zijn verkrijgbaar als eendelig, tweedelig of driedelig (verstelbaar) en dan ook nog in carbon of aluminium.

De afstanden die je zult afleggen zullen waarschijnlijk nog niet ver zijn en je bent drukker bezig met je evenwicht dan met het gewicht van je peddel (Onderwatercamera). Zeker in gezinssituaties waar de peddel ook nog een soort van bullitproof moet zijn dan is een aluminium peddel the way to go.

Navigation

Home

Latest Posts

personal trainer maastricht

Published Jan 21, 22
6 min read

Primobolan - Uw Juiste Manier Om Uw Lichaam Te

Published Jan 06, 22
11 min read